Psykisk vold

Vi gi'r voldsudsatte kvinder styrke

Der er ikke noget så nedbrydende som at være udsat for vold, kritik og trusler bag hjemmets fire vægge. Partnervold kan være både psykisk, økonomisk, materiel, seksuel og fysisk. Uanset hvilken type vold, der er tale om, er volden ødelæggende for den kvinde - eller mand - der er ramt

Frida Kahlo psykisk vold

Det er Powerkvindernes ambition at gi' kvinder styrke, og alt for mange kvinder mister deres power, fordi de er udsat for vold bag hjemmets fire vægge. Volden kan være psykisk, økonomisk, materiel, seksuel eller fysisk. Ofte er der tale om en kombination af forskellige voldsformer. 

En af de voldsformer, som Powerkvinderne har fokus på, er den psykiske vold. Undersøgelser viser, at netop denne form for vold er langt mere udbredt, end de fleste af os aner: Hver fjerde kvinde og hver syvende mand har været udsat for psykisk vold - eller lever i et psykisk voldeligt forhold.

Alt for mange af de kvinder og mænd, der er udsat for psykisk vold, er ikke selv klar over, hvad der sker i deres parforhold. Derfor ønsker vi at udbrede kendskabet til psykisk vold i nære relationer. Et øget kendskab til symptomerne vil forhåbentlig betyde, at flere voldsudsatte søger hjælp - også før volden udvikler sig til andre typer af vold.

Powerkvinderne har også udgivet - og udgiver - en række bøger, som handler om vold bag hjemmets fire vægge:

  • Psykisk vold - sådan kommer du videre. Denne bog er skrevet af psykolog Signe M. Hegestand, som selv har været udsat for psykisk partnervold.
  • Elsker du en tyran? Dette er en bog om psykisk vold. Den er skrevet af den britiske coach og forfatter Annie Kaszina, som i mange år har hjulpet kvinder ud af psykisk voldelige parforhold. Annie Kaszina har selv i 20 år været udsat for psykisk vold.
  • Bli'r jeg nogensinde god nok - hjælp til døtre af narcissistiske mødre. Denne bog er skrevet af familieterapeut Karyl McBride, som selv er vokset op med en narcissistisk mor, der ikke evnede at udvise empati for sin datter. Manglen på kærlighed og tryghed påvirker datterens liv højt op i voksenalderen, idet døtre af narcissistiske mødre føler, at de skal gøre sig fortjent til kærlighed.
  • Drømmemanden. Denne bog er skrevet af den anonyme forfatter P. Erle. Det er Danmarks allerførste 'mobog', hvilket vil sige, at det er en bog, der er skrevet direkte på mobilen i form af dagbogsnotater. I bogen kommer du ind under huden på en ung kvinde, der lader sig alt for meget byde i drømmen om kærlighed. Udgivelsesdato: 25. november 2016.
  • Undskyld du slog mig, skat - dominoeffekten af partnervold. Denne bog er skrevet af HR-konsulent Mariann Salskov, der i mange år har haft partnervold tæt inde på livet - både i rollens om HR-konsulent og som friviilig hos Røde Kors. Bogen er skrevet som letlæst 'faktion', hvilket vil sige en blanding mellem fiktion og fakta. I bogen får du indblik i, hvordan partnervold påvirker både kolleger, familier, naboer og andre pårørende. Udgivelsesdato: 25. november 2016
  • Slip fri af psykopatens kløer. Denne bog er en selvhjælpsbog til kvinder og løvemødre, der er kommet ud af et forhold til en psykopat. Bogen er skrevet af Gitte Lindholt, der i mange år selv har levet sammen med en mand med psykopatiske træk. I bogen interviewer forfatteren en lang række specialister inden for emnet hjælp til selvhjælp. Udgivelsesdato: Januar 2017. Revideret og opdateret udgave: Februar 2020.