Er du udsat for økonomisk partnervold?

Penge er et effektivt magtmiddel, som en voldelig partner kan bruge til at styre og kontrollere sin partner. Uden penge er det svært at forlade en voldelig partner, og derfor kan ofre for økonomisk vold opleve, at de - og måske også deres børn - er fanget i en form for husarrest

Pengevold about 

Partnervold kan antage mange forskellige former: En metode, som voldelige mennesker bruger til kontrol, undertrykkelse eller hævn, er økonomisk vold. Det kan være, at voldsudøveren er kriminel og gældsætter sin partner uden dennes vidende, men det kan også være, at han eller hun forhindrer den voldsudsatte i at tjene penge - enten ved at overlade det fulde ansvar for hus, hjem og børn til  partneren, ved at sabotere partnerens jobmuligheder, ved at skjule penge, have hemmelige konti m.v.

Den økonomiske vold kan være ødelæggende, men mange kender ikke til fænomenet. Derfor er der brug for, at både den finansielle sektor, advokatbranchen, offentlige myndigheder, kolleger, venner og familie får indblik i den økonomiske volds dynamikker.

Både hver især og sammen skal vi støtte mennesker, der er udsat for denne form for overgreb på deres personlige frihed og økonomiske råderum. Derfor har Powerkvinderne i 2022 startet siden Pengevold.dk. Her finder du artikler og gode råd om, hvad du skal gøre, hvis du er udsat for økonomisk vold. Du har også mulighed for at oprette en anonym profil i vores Forum, hvis du gerne vil have gode råd fra andre, der har stået i samme situation.

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce