3 grunde til at psykisk vold gør dig fattig

Psykisk vold tærer så meget på dit selvværd, at du mister troen på din egen fremtid. Dine alt for lave forventninger gør dig fattig - både følelsesmæssigt og økonomisk

ingen penge

Alle kvinder, der har levet i et psykisk voldeligt parforhold, ved, at forholdet har gjort dem mere fattige, end de nogensinde har fortjent at være. Kvinderne kæmper for at forstå, hvorfor deres liv har udviklet sig, som det har, og hvorfor samlivet har drænet dem så meget både følelsesmæssigt og økonomisk.

Ifølge den britiske coach Annie Kaszina, der er forfatter til bogen ’Elsker du en tyran?’ er der tre hovedårsager til, at psykisk vold med garanti gør dig fattigere:

1. For det første er en psykisk voldelig partner ikke god til at dele med dig. Det har du sikkert allerede selv erfaret. Han eller hun er hverken god til at dele positive følelser, held eller penge med dig. Tyrannen er ifølge Kaszina et menneske, som ofte undgår at sende dig så meget som et smil. Han eller hun er mest af alt optaget af sig selv, og kan ligefrem opføre sig som et forkælet barn, der forsøger at rage så meget til sig som muligt.

Når du på et tidspunkt - omsider -forlader din psykisk voldelige partner, kan det komme som et ubehageligt chok for dig, at han eller hun gerne ser, at du står tilbage uden penge på lommen. Det er imidlertid sådan, mange agerer.  ’Anstændig’ og ’rimelig’ er to ord, som ikke er en del af ordforråddet. Din partner lever i en verden af frygt for selv at komme til at mangle noget. Denne frygt lever i ham eller hende, selv om han måske har en god løn. Din partners eneste metode til at dulme sin egen følelse af mangel er ved at tage fra dig.

2. For det andet forventer din partner, at du yder, mens han eller hun har travlt med at finde fejl hos dig. Det kan godt være, at din psykisk voldelige partner i starten af jeres forhold lovede dig både guld og grønne skove, men uanset hvad han lovede dig, blev dette løfte ikke afgivet uden betingelser. Din partners forventninger til dig var fra starten, at du skulle gøre hans eller hendes liv perfekt. Når du lever op til denne jobbeskrivelse er din partner den charmerende prins - eller prinsesse - du faldt for, men ellers er han eller hun konstant på jagt efter fejl hos dig.

En psykisk voldelig mand henter ifølge Annie Kaszina næring ved at finde fejl hos sin partner. Han underminerer bevidst og systematisk dit selvværd, for når han nedgør dig, føler han, at han selv erobrer førerpositionen i jeres forhold.

Din partners fejlfinding betyder imidlertid, at:

  • Du mister troen på dig selv
  • Du holder op med at stole på dig selv
  • Du føler dig traumatiseret igen og igen
  • Du bliver følelsesmæssigt paralyseret
  • Du ender med at hade dig selv lige så meget, som han eller hun hader dig – og stort set af de samme årsager.

En psykisk voldelig partner frarøver dig din fornemmelse for, hvem du selv er, så du føler et tomrum det sted i dig selv, hvorfra du skulle hendt din personlige styrke. Det er utroligt svært at motivere dig selv til at gøre noget som helst, når du inderst inde føler dig som en tom skal. En psykisk voldelig partner gør dig ifølge Kaszina følelsesmæssigt nødlidende. Resultatet er, at du alt for ofte gør alt for lidt - eller stort set intet -  for dig selv. Du føler ikke, at du fortjener det.

3. For det tredje undervurderer du, hvor udspekuleret en psykisk voldelig partner kan være. Din partner er så snu, at han eller hun får dig til at opgive både din nutid og den gode fremtid, du ville kunne få. Når du opgiver dig selv, mister du både dit selvværd og dine muligheder for at tjene gode penge. Derfor er det ifølge Annie Kaszina nødvendigt, at du træder ud af din ’komfort zone’:

I stedet for at føle dig værdiløs, skal du begynde at arbejde med dit selvværd, fordi et godt selvværd vil styrke både dig, din fremtid og din økonomiske situation.

Få værktøjer til at vriste dig fri af psykisk vold og skabe et godt liv for dig selv. Køb Annie Kaszinas bog ’Elsker du en tyran’ i pdf-format i Power-Shoppen.dk >>

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce