Mette Schak Dahlmann - murer, ildsjæl, meningsdanner og feminist

SAMARBEJDSPARTNER: Mette Schak Dahlmann - også kalder 'Murer Mette' designede sin helt egen unisex-skurvogn og fik Folketinget til at ændre lovgivningen: Fra sommeren 2021 skal alle nye skurvogne på landets byggepladser som standard have en dør til baderummet, der kan låses

Mette Murer Portrt 8

Mette Schak Dahlmann gjorde i over halvandet år opmærksom på kvindelige håndværkeres udfordringer med at bade i skurvognene på landets byggepladser, fordi det ikke var muligt at lukke en dør til brusebadet. Til sidst tog hun sagen i egen hånd.

Mette tog initiativ til at få bygget en ny type skurvogn, og den parkerede hun på slotspladsen foran Christiansborg. Det lykkedes at få flere ministre inviteret til kaffe i skurvognen, og til sidst havde Mette succes med at overbevise ministrene om, at det var tid til at ændre lovgivningen: Fra sommeren 2021 er Mettes unisex-skurvogn den nye standard i hele Danmark på tværs af fag. Fremover kan alle tage bad i skurvognen bag en låst dør.

Initiativet har gjort Mette til et kendt navn og en efterspurgt foredragsholder og debattør både i Danmark og internationalt, hvor hun deltager i konferencer, debatter og som blogger og meningsdanner i sin kamp for ligestilling i byggefaget.

Den 16. september 2021 udkom bogen om Mette Schak Dahlmann, METTE MURER: JEG ER JO BARE MIG, med masser af inspiration, funfacts og slagfærdig humor til hele erhvervslivet, byggebranchen, kvindelige håndværkere og alle de piger, der har en håndværker i maven. Bogen er skrevet af cand.polit og journalist Anne-Mette Barfod, Powerkvinderne, og Via Christensen fra Akademisk formidling er redaktør.

Læs om Mette Schak Dahlmann på Mette-Murer.dk >>

Læs også:

 

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce