8 måder giftige mennesker kan forpeste din tilværelse på

Giftige mennesker kan gøre livet surt for dig, uanset om du møder dem i parforhold, i familien, i vennekredsen eller på jobbet. Bliv klogere på, hvorfor de er giftige, og hvad du selv kan gøre for at modvirke giftangrebet

JAR dreamstime xs 50463598

Der er mennesker, som får os til at vokse, tro på os selv og føle os elskede. Og så er der mennesker, som er i stand til at gøre det stik modsatte. Giftige mennesker kan være ødelæggende for din trivsel, dit gode humør, dit selvværd, dit håb og dine drømme.

På psychologytoday.com skitserer psykiateren Abigail Brenner, hvordan giftige mennesker kan forpeste din tilværelse:

  1. Giftige mennesker manipulerer for at få andre mennesker til at danse efter deres pibe. For giftige mennesker er ligeværd en by i Rusland. Alt handler om dem selv og deres egne mål.

  2. Giftige mennesker er fordømmende, og derfor skal du holde øjne og ører åbne, når både du og dine handlinger bliver kritiseret. Kritikken handler aldrig om dem selv, og de er ikke kede af at lyve, hvis det tjener dem bedst.

  3. Giftige mennesker tager ikke ansvar for deres egne følelser. I stedet giver de dig ansvaret for deres dårlige humør.

  4. Giftige mennesker stikker dig ikke en undskyldning. De ser ingen grund til at undskylde, for alt er altid andre menneskers skyld. De er gode til at spille ofre for at få sympati.

  5. Giftige mennesker er usammenhængende. Du kan opleve det som om, de har forskellige ansigter og ikke altid er den samme person. De kan skifte som vinden blæser, og de ved, hvornår de skal være venlige for at få deres vilje.

  6. Giftige mennesker presser dig. Det kan eksempelvis være, at de får dig til at vælge deres selskab frem for andres, fordi de elles vil påstå, at du ikke sætter pris på dem. På den måde kan du komme til at tilsidesætte dig selv og dine egne ønsker.

  7. Giftige mennesker sætter dig i forsvarsposition. De kan finde på at gå efter manden – eller kvinden – i stedet for at gå efter bolden. Med andre ord kan de finde på at udsætte dig for et personligt angreb i stedet for at holde sig til det emne, I diskuterer. De fokuserer på problemer – ikke på løsninger.

  8. Giftige mennesker er ikke omsorgsfulde, støttende eller interesserede i, hvad der er betydningsfuldt for dig. Når det går dig godt, føler de, at de mister opmærksomhed. Loyalitet er et fremmedord for dem.

Giftige mennesker dræner dig for energi, så du bliver følelsesmæssigt udmattet, og i følge Abigail Brenner er det absolut nødvendigt, at du stopper det. Specielt skal du være opmærksom overfor mennesker med narcissistiske træk, da de ønsker at styre dig. De vil altid mene, at de ved bedre end dig, og de har ingen problemer med at overskride dine grænser. De kan også finde på at isolere dig fra mennesker, der står dig nær.

Hvis et andet menneske får dig til at føle dig dårligt tilpas, er det nødvendigt, at du tager bladet fra munden. Det kan godt være, at det er skønne spildte kræfter, og at de ikke ønsker at forandre sig. Hvis det er tilfældet, vil du gøre klogt i at begrænse den tid, du tilbringer sammen med dem, eller helt afslutte forholdet – og ikke se dig tilbage.

Kilde: PsychologyToday.com

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce