Vitha Weitemeyer, praktiserende psykolog: Når drømmen er bristet

Vitha Weitemeyer, cand. psych. aut., har fokus på dynamikkerne og mønstrene i problemfyldte parforhold, specielt dem, hvor kvinder mister sig selv i forsøget på at opnå partnerens kærlighed. Hendes teraputiske arbejde og hendes bøger bygger på mange af indsigterne fra den amerikanske klassikker ”Kvinder der elsker for meget”.

Vitha Weitemeyer 2022

Vitha Weitemeyer, cand. psych. aut.

"At elske" betyder, at vi nærer stærke, dybe og ægte følelser for en anden person.

At ”elske for meget” betyder, at vi tiltrækkes af partnere, vi vil redde. Vi tilsidesætter os selv i et parforhold; vi ignorerer egne grænser, behov og ønsker. Og vi ender med at blive vrede og frustrerede med et nedslidt selvværd.

Kvinden, der ”elsker for meget” er blevet besat af at få et andet menneske til at forandre sig. Hun drives af frygt for at blive forladt og overset, frygt for ikke at være værd at elske.

Umødte behov og overlevelsesstrategier fra opvæksten påvirker ubevidst vores parforhold.

Kvinder der elsker for meget undertrykker sider af sig selv og forsøger samtidig mere eller mindre ubevidst at styre og kontrollere deres partner.

Forandring begynder med accept. Når vi kan rumme det sårede barn i os selv, og når vi kan forsone os med det, der var, giver det os styrke og frihed til at leve vores eget liv.

Når du taler med andre om dit usunde parforhold, bliver du måske mødt med spørgsmålet: "Jamen, hvorfor gik du så ikke bare?"

Men mennesker, der ikke selv har været udsat for psykisk vold, det vil sige en alvorlig grad af nedgøring og manipulation og frygt, har ingen anelse om, hvorfor det kan være så svært at vriste sig fri. 

Vitha Weitemeyer har skrevet bogen til dig, der er kommet ud af et parforhold med psykisk vold: Når drømmen er bristet - sorg og styrke efter et svært parforhold.

Vitha Weitemeyers første bog 'Forelsket i en drøm', gør dig klogere på, hvorfor det er så svært at give slip på et usundt parforhold, og hvad der skal til for, at situationen kan blive til en udvikling og en frigørelse.

Podcasts om Vitha Weitemeyers bøger:

Om bogen Forelsket i en drøm:

  • Hvad det betyder at være kærlighedsafhængig
  • Hvorfor man bliver det
  • Hvad det har af konsekvenser
  • Hvordan du kan arbejde med dette mønster

 Om bogen Når drømmen er bristet:

Læs Vithas essay om kvinder, der elsker for meget her på Powerkvinderne.dk

Vithaweitemeyer.dk

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce