Psykisk vold: Han truer med at banke vores ufødte barn ud af min mave

FORTÆL DIN EGEN HISTORIE: ”Jeg er gravid og lever i et meget usundt parforhold. Men er det psykisk vold?”, spørger Hanne, som er mor til en lille dreng og i tvivl om, hvad der er det rigtige for hende at gøre

gravid dreamstime xs 36912757

Af Hanne, som er udsat for psykisk vold

Han kontrollerer mit tøj. Han vil bestemme, hvad jeg skal tage på. Han spørger, hvorfor jeg tager det ene på frem for det andet, og han mener, at jeg klæder mig pænt på for at imponere andre. Jeg får at vide, at jeg sminker mig for at tiltrække opmærksomhed.

Vi kan ikke gå ud sammen nogen steder, uden jeg bliver beskyldt for at være på jagt efter yngre fyres opmærksomhed. Når det sker, kan han finde på at give mig den kolde skulder og lade være med at tale til mig i et helt døgn, uden at jeg egentlig helt præcist ved hvorfor. Når jeg forsøger at tale med ham om det, får jeg at vide, at jeg sender blikke til andre mænd.

Anklaget for at flirte
Han anklager mig for at flirte med min venindes kæreste bag hendes ryg og siger til mig, at det er en meget mærkelig adfærd fra min side. Han mener, at jeg lusker rundt og udveksler blikke med andre mænd.

Jeg er helt forbavset over, hvordan han kan nå frem til de konklusioner, og lige meget hvad jeg siger og gør, tror han ikke på mig. Når vi er på stranden eller i bilen, og jeg sidder og ser mig omkring, kalder han mig opmærksomheds-søgende. Han mener ikke, at ’normale’ mennesker sidder og kigger sig omkring. Resultatet er, at jeg nærmest ikke tør gå ud og handle eller tage nogen steder hen, fordi jeg altid får noget kastet i ansigtet.

Hans mange beskyldninger har efterhånden stået på længe, og de udmatter mig, selv om jeg prøver at forsvare mig. Hvis jeg virker en smule frustreret og ked af det over beskyldningerne, så mener han, at det er bevis for, at der er hold i dem, for ellers ville jeg forholde mig roligt.

Jeg føler mig krænket
Men hvordan kan jeg være rolig, når jeg føler mig krænket og forurettet. Hvis jeg siger noget til ham, bryder han for det meste ud i aggressiv adfærd. Han ødelægger mine ting, vores ting og truer med at banke mig og vores ufødte barn ud af min mave. Han skubber til mig og tager hårdt fat. Han kalder mig en ’løgner’ og siger, at det er mig, der har brug for hjælp.

Jeg føler, at han forvrænger sandheden. Ofte tager han en gammel diskussion op. Når det sker, ved han bedre, hvad jeg har sagt, end jeg selv gør – mener han. Han fortæller mig, at jeg ’ikke kan huske en skid’, for han husker alt til mindste detalje. Det er mig, som er syg i hovedet.

Han kalder mig grimme ting foran min lille søn og foran naboerne for den sags skyld. Det mener han, at han er i sin gode ret til, for det er – ifølge ham – min egen skyld, at han bliver så ophidset…

Jeg kunne blive ved. Spørgsmålet er bare: Hvad kan jeg gøre? Kan jeg gøre noget? Kan han forandre sig? Eller er han bare sådan? Jeg ved, at han har været udsat for vold og seksuelt overgreb i sin barndom og ingen familie har udover sin bror.

Flyttetanker
Jeg har overvejet at flytte, men hvorhen? Hvad med alle vores ting? Hvad med min lille søns hverdag?

Vi har det godt ind i mellem - men det føler jeg, er fordi jeg ikke siger min mening højt, eller fordi vi er alene hjemme, så han ikke bliver så jaloux. Men hvordan kommer jeg væk? Måske er det det forkerte tidspunkt at gå fra ham, for min lille søn skal starte i skole efter sommerferien, og det glæder han sig til. Det er et vigtigt tidspunkt i hans liv, og jeg er bange for, at det skal gå ud over ham, hvis vi pludselig flytter.

Min partner ved godt, at jeg ikke har nogen steder at tage hen. Han nægter at afslutte vores forhold og siger, at det må jeg gøre, for det er så mig, der har opgivet. Økonomisk er det også svært, for jeg er på kontanthjælp og skylder penge væk, så jeg kan hverken låne penge til indskud til en lejlighed eller lignede.... Jeg har ellers forsøgt i al hemmelighed.

Jeg er meget forvirret og nogen gang i tvivl om, hvorvidt min partner har ret:

Er det hele bare min egen skyld?

Hanne vil gerne være anonym, og derfor er navnet ændret. Hvis du også gerne vil dele din historie om psykisk vold med andre, er du velkommen til at sende en Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Vi garanterer også dig 100 procents anonymitet.

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce