Kan jeg få ham til at elske mig igen?

FORTÆL DIN EGEN HISTORIE: Maja går og håber på, at kæresten igen vil begynde at elske hende, hvis hun bare tager sig sammen og bliver den kvinde, han drømmer om. Som det er lige nu, truer han igen og igen med at forlade hende og ser på hende med væmmelse i blikket

rose dreamstime xs 50650204

Af Maja, der er udsat for psykisk vold

Jeg er en kvinde i 20’erne, og jeg er ikke tryg ved min kæreste. Det er som om, hans humør svinger, og jeg ved aldrig, hvor når han bliver vred næste gang og siger, at han vil forlade mig. Der kan gå dage, hvor han stort set ikke taler til mig. Han sender mig mørke blikke, som gør mig bange. Det er næsten som om, han væmmes ved mig, og han undgår at røre ved mig, som om jeg har pest. Det gør mig så trist til mode, fordi jeg gerne vil giftes og have børn, og fordi jeg stadig elsker ham.

Min kæreste virker i det hele taget kritisk. Han synes ikke om mit tøj og mit udseende, og han går hele tiden rundt og kommer med kommentarer. Det ene øjeblik er han utilfreds med, at min kaffekop står på bordet, og det næste synes han, at mit arbejde er tåbeligt, og at jeg ikke tjener nok penge. Det er som om, han kun er tilfreds med mig, når jeg laver mad og gør rent.

Jeg forstår ikke, at vi har det sådan
Han hader min søster, og vil ikke have, at hun kommer og besøger os. Hvis jeg ikke gør, som han vil have, vil han forlade mig. Det siger han rigtig tit, og hver gang gør det mig så utroligt ulykkelig, for jeg kan ikke overskue at miste ham.

Jeg forstår ikke, at vi skal have det sådan, og det er som om, jeg aldrig kan gøre noget godt nok. Hvis der ikke er det ene i vejen, er der noget andet galt. Specielt, når han har drukket med sine venner, kan han blive grim i sin mund og kalde mig de værste ting som for eksempel ’skudt i roen’, 'sinke', ’psykopat’, ’tyv’ eller ’løgner’. Der er ikke andre mennesker, der taler sådan til mig eller tænker sådan om mig, så det slår mig nogen gange helt ud ad kurs. Hvis jeg forsøger at forsvare mig ’kan jeg bare stikke den forklaring op, hvor jeg er højest, når jeg plukker jordbær’.

Håber på bedre tider
I lang tid og jeg gået og håbet på, at det kunne blive bedre mellem os, og jeg har tænkt, at jeg måske kunne tage mig sammen, så han kommer til at elske mig igen. Alligevel har jeg det tit som om, jeg er ved at drukne i ulykke, og han siger aldrig mere, at han elsker mig. Jeg er så utryg, at jeg ikke ved, hvad jeg skal stille op, og jeg kan være helt bange for at møde ham, når jeg går ud i køkkenet, fordi jeg aldrig ved, hvornår han næste gang vil overdænge mig med kritik.

Han virker altid så indebrændt, og han er også tid fuld, så han vakler rundt. Når det sker, kan han finde på at hvæse af mig og stå bøjet ind over bordet og fortælle mig, hvor grim og latterlig, han synes, at jeg er. Selv om jeg tænker, at det bare er fuldemandssnak, bliver jeg så ked af det. Når jeg siger til ham, at jeg ikke kan lide, at han drikker så meget, siger han, at jeg ser syner og har brug for en psykiater, fordi jeg er skør i bolden og langt ude.

Kommer godt ud af det med andre
Han kommer godt ud af det med alle andre mennesker end mig, og alle kan så godt lide ham. Han kan være meget charmerende, når vi er på besøg hos andre, og selv mine gode veninder har svært ved at forestille sig, at mine oplevelser er virkelighed. Han kan da også ind imellem tale pænt nok til mig. Det sker bare sjældnere og sjældnere, og han taler næsten altid om sig selv, og lytter ikke til mig. Hvis jeg har haft en god oplevelse, gider han slet ikke at høre om den. I stedet afbryder han mig for at fortælle, at der at der ikke er flere rene håndklæder.

Jeg kan faktisk heller ikke selv forstå, at han er blevet sådan, for dengang vi mødtes, var han så utroligt romantisk og lykkelig over at have mødt mig. Mon det er mig, der har gjort noget galt? Det er så hårdt at leve med ham, og samtidig har jeg svært ved at finde ud af, hvordan jeg skal komme ud af forholdet.

Mit hjerte hamrer, og mine nerver sidder uden på tøjet. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre…

Maja vil gerne være anonym, og derfor er navnet ændret. Hvis du også gerne vil dele din historie om psykisk vold med andre, er du velkommen til at sende en Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Vi garanterer også dig 100 procents anonymitet.

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce