Amalie: ’Er det mig, der er syg?’

Amalie har to små børn og lever sammen med en mand, der har et alkoholmisbrug. Han er ligeglad med hendes følelser, og han kan være både nedladende uempatisk, sur og til tider aggressiv

 

Af Amalie, der er udsat for psykisk vold

 Jeg er en kvinde på 29 år, og jeg har to børn - en dreng på syv år og en pige på 5 måneder. Jeg har dem med den samme mand, som jeg har været sammen med i snart ti år.

Børnenes far har haft et misbrug af hash, inden vi lærte hinanden at kende, men igennem vores forhold har han haft et misbrug af alkohol. Det har ført til mange konflikter og ubehagelige situationer.

Han får mig til at føle, at det er mine følelser, der er noget galt med, og at jeg er syg. Han kan ikke forholde sig til mine følelser og mine behov. Han er faktisk ret ligeglad. Tingene handler ofte om ham og hans behov.

Umuligt at tale sammen
Han bliver nedladende, uempatisk, sur og til tider aggressiv, hvis jeg presser på med mine følelser, og når jeg prøver at kommunikere med ham. Jeg kan sige: ”Det her gør mig rigtig ked af det”. Hans reaktion kan i sådan en situation være: ”Hold nu bare kæft. Jeg gider ikke høre på dig”.

Han lyver, manipulere og drejer tingene, når jeg træder i karakter og står fast ved mine følelser og behov - og så distancerer han sig.

Jeg sidder ofte tilbage og er ked af det, mens han går i seng og lader som ingenting. Samtidig anklager han mig for at være sur.

Det frustrerer mig, at han ikke kan se, hvad han forvolder. Han kalder mig grimme ting og træffer beslutninger, der gør mig ked af det og som overskrider mine grænser. Og han er ligeglad.

Han vil forlade mig
Han har nu truffet en beslutning om, at vi skal gå fra hinanden, og han er startet i et misbrugscenter, siger han.

Nogle gange spørger han ind til mig. Når jeg fortæller, hvor ked af det og vred, jeg er, bliver han igen sur. Hvorfor spørger han, hvis han ikke vil tage ansvar for det, han skaber?

Jeg føler, at han nogle gange lader som om, han holder af mig - og så drejer han igen på en tallerken. Jeg bliver forvirret.

Jeg kan ikke finde ud af, om det hele drejer sig om alkohol, eller om han fejler noget. Hans adfærd, manglende ansvar, manglende empati og forståelse for andre er ikke normal.

Eller er det mig der er sindssyg ?

Dette var den korte version af snart ti år sammen med ham. Der har været millioner af situationer, hvor hans adfærd i min verden er udenfor pædagogisk rækkevidde.

Amalie vil gerne være anonym, og derfor er navnet ændret. Hvis du også gerne vil dele din historie om psykisk vold med andre, er du velkommen til at sende en Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Vi garanterer også dig 100 procents anonymitet. 

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce