Lyt til dig selv, hvis alarmklokkerne ringer

FORTÆL DIN EGEN HISTORIE: Den psykisk voldelige partner er bedrevidende, belærende og selvforherligende, skriver Christina, som efter mange år i et psykisk voldeligt parforhold har fundet sig selv igen

Af Christina, der har været udsat for psykisk vold

Det værste du kan blive udsat for er en Dr. Jekyll og Mr.Hyde. Den snigende utryghed og angst for, at bjørnen bryder ud i enorme vredesudbrud. Den tikkende bombe. Den forfærdelige tavshed, der oser af, at din partner er et menneske med indestængt vrede, et lavt selvværd og en dyb konfliktskyhed.

Den psykisk voldelige partner er bedrevidende, belærende, selvforherligende og nogen kalder sig sågar for "Kongen" . Sådan en mand kan være dig utro gentagne gange uden at blinke eller mærke smerte. Han kan være sammen med andre kvinder, uden at han synes, at han har gjort noget forkert overfor sin partner. Han mener, at det er en mands ret at have elskerinder. Han tror, at han er en Guds gave til kvinder, som sværmer som små bier omkring ham, da han oser af feromoner og selvværd. Han udstråler alt det, vi kvinder har brug for, indtil han har fået os i sit greb.

Du kan ikke finde ud af at komme ud af grebet i mange år måske, fordi han er dit "narko", fordi det lidt, I har sammen, er så stærkt, at du ikke vil miste det. Så hellere lide. Du begynder måske også at tro, at det nok er dig selv, der er noget galt med, og at det er dig, der gør så meget forkert.

Det er psykisk vold, når du ikke bliver talt med i dagevis. Tænk på hvordan det må være for børnene at være sammen med en far og mor, der kommunikerer på den måde? Som kvinder skal vi være opmærksomme på, hvad den psykiske vold, utrygheden og angsten gør ved vores børn og ved os selv. Når vi bliver udsat for psykisk vold, mister vi langsomt vores integritet og selvfølelse. Vi går rundt i en anspændthed og angst for at træde forkert. Og angsten påvirker også børnene negativt.

Hvis du er udsat for psykisk vold, er det stort set umuligt at tale med din partner om, hvad der sker for jer, for han tager ikke noget ansvar på sig. Han vil ikke søge hjælp til at håndtere sine egne følelser og sit eventuelle misbrug. Han er med andre ord slet ikke indstillet på at finde ud af, hvorfor han har sådan et behov for at dominere, kontrollere og nedgøre dig. Det giver ingen mening - det er ikke kærlighed.

Det er min erfaring, at et psykisk voldeligt menneske kun kan elske sig selv, hvad jeg dog næppe tror, at han gør. Han ønsker kun at tillægge andre sine egne dårlige egenskaber, så er han fri for at se ind i sig selv. Inderst inde er en psykisk voldelig partner et svigtet barn. Jeg vil anbefale jer at læse Sylvie Selands bog "I misteltenens magt", som er en personlig beretning om samlivet med en psykopat. Den giver god forståelse og samtidig et kig ind i psykopatens psyke.

Jeg ved fra mig selv, at det kan tage år at finde sig selv igen efter at have været i et psykisk voldeligt forhold med efterfølgende depression og en smadret selvfølelse. Mit bedste råd til dig er: Lyt til dig selv, hvis alarmklokkerne ringer - uanset hvor dejligt han får dig til at føle dig i starten, og hvor passioneret og intenst det er at være sammen med ham.

Når du har levet med psykisk vold, tør du måske slet ikke føle noget for nogen mand mere – heller ikke selv om du måske er ude af forholdet. Det tager tid at få tillid til mænd igen, og den kontrol og magt, han havde over dig, kan han fortsætte med at udøve i rollen som ex. Måske har du en følelse af, at han stadig ejer dig også seksuelt, fordi jeres samliv altid var så stærkt og intenst.

Når du er ude af forholdet, skal du se på dig selv: Hvorfor tillod du en mand at gøre dig så ulykkelig? Hvorfor blev du sammen med en mand, der smadrede din tro på kærligheden og dine drømme om, at du fortjente bedre? Nu skal du tage ejerskabet til dit eget liv og din egen krop tilbage.

Jeg håber, at mere viden om psykisk vold kan få flere kvinder til at holde sig fra "Bad boys" – de mænd, der kun gør noget for egen vindings skyld. Du tror, at du er elsket, men sådan en type har ingen empati. Nogle kan end ikke sige undskyld, fordi de mener, at: "Du har fået som fortjent".

Jo før du kommer ud af sådan et forhold desto bedre. Jeg håber, at du kommer ud af det, mens du har dig selv i behold. Den dag, det sker, bliver du født på ny.

Det kan lade sig gøre piger.

Christina vil gerne være anonym, og derfor er navnet ændret. Hvis du også gerne vil dele din historie om psykisk vold med andre, er du velkommen til at sende en Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Vi garanterer også dig 100 procents anonymitet.

Powerkurser Rosie

Psykisk vold briller annonce

Positiv kommunikation annonce

Womenomics annonce

Stereotyper annonce

Facebook site . annonce

Pengepsykologi og partnervold annonce

Presseklip annonce